Sony Ericsson C905 Cyber-shot, serisinin hakkını fazlasıyla vererek telefonunda iyi bir kamera taşımak isteyen kullanıcıları memnun edecek. Shiho kod adlı SE C905′de 8 megapiksel çözünürlüğündeki kamera özelliklerinden bilinenler ÅŸunlar: otomatik odaklama, yüz tanıma (face detection), resim stabilizasyonu (image stabilization).

Xenon ve fotoÄŸraf flaşı (video çekimi için) bulunan telefonda yer alan “Smart Contrast” (Akıllı Kontrast) yeni bir özellik. Dahili GPS alıcının yer aldığı telefonda fotoÄŸraflar coÄŸrafi olarak etiketlenebiliyor (geo-tagging). Hız ölçer (accelerometer) ile telefon yatay/dikey tutulduÄŸunda görüntü de aynı konuma geçebiliyor (screen auto rotation). Bir kamera telefonda bu özelliÄŸin yer alması artı puan. Çünkü fotoÄŸraflar yatay da çekilebildiÄŸi gibi aslına uygun pozisyonda telefonu sadece çevirerek izlemek keyifli olacaktır. C905′in TV-çıkışı ile isteyenler televizyona çıkma fırsatı da yakalayacak (TV-out port).

2.4-inç QVGA TFT ekranda kullanılan malzeme çizilmeye karşı dayanıklı mineral cam. Sony Ericsson C905, Wi-Fi özelliği ile de artı puanı kapıyor. Daha da fazlası Wi-Fi özelliği DLNA desteğinde. Kablosuz medya paylaşım protokolü olan DLNA, Wi-Fi üzerinde çalışıyor. Nokia N96 da aynı desteğe sahip.

104 x 49 x 18 (veya 19.5) mm boyutlarındaki telefonun ağırlığı 136 gram. Pil performansı başarılı olan modelde 380 saat bekleme ve 9 saat konuşma süresi sunuluyor (GSM ağlarda). 3G ağlarda ise bekleme süresi 360 saat, konuşma süresi ise 4 saat. Yıl sonunda çıkacak C905 Cyber-shot üç farklı renk seçeneğinde olacak ve kutu içeriğinden 2GB Memory Stick Micro M2 çıkacak.

İlgililer: , , , , , , , ,



Yorumlamazmısınız ?