FlaÅŸ bellek ürünlerinde dünya lideri SanDisk, yeni ürünleri 16GB microSDHC ve 16GB Memory Stick Micro (M2) cep telefonu hafıza kartlarını tanıttı. Tırnak boyutlarındaki 16GB flaÅŸ hafıza kartları yüksek veri depolama kapasiteleri sayesinde kullanıcıların cep telefonlarındaki ve benzer cihazlarındaki dijital fotoÄŸraf, müzik, oyun, GPS fonksiyonları ve video görüntü kaydetme gibi yüksek kapasite harcayan özellikleri “uyandırarak” rahatlıkla kullanabilmelerinin yolunu açıyor.

MicroSD hafıza kartları bu yuvayı destekleyen cep telefonlarında ve maksimum 2GB kapasiteye kadar kullanılabiliyorlar. Günümüz microSDHC hafıza kartları 4GB, 8GB ve artık 16GB veri depolama kapasiteleriyle bu yüksek kapasiteleri destekleyen yeni model cep telefonlarında kullanılabiliyorlar. Memory Stick Micro (M2) hafıza kartları Sony Ericsson’un yeni nesil cep telefonu modelleri için geliÅŸtirildiler ve bu telefonların hepsi 2GB, 4GB, 8GB ve 16GB kapasite seviyelerine uyumlular. SanDisk’in 16GB kapasiteli hafıza kartları beÅŸ yıl garanti süresine sahipler.

16GB kapasiteli microSDHC hafıza kartları cep telefonlarının yanı sıra video kameralar, GPS alıcı cihazlar ve SanDisk Sansa modelleri gibi microSD kart yuvasına sahip MP3 çalarlar gibi diÄŸer cihazlarla da kullanılabiliyorlar. Current Analysis Mobil Cihazlar AraÅŸtırma Direktörü Avi Greengart’ın konuyla ilgili görüşleri şöyle: “Cep telefonları günümüzde sadece telefon olmanın çok ötesine geçmiÅŸ durumdalar - bu cihazlar artık mobil müzik oynatıcı, mobil ofis ve hatta mobil sinema oynatıcı görevi de görüyorlar. FlaÅŸ bellek kartlarının veri depolama kapasiteleri de artmış durumda ancak günümüzde 8GB kapasiteli bir hafıza kartı dahi GPS harita bilgilerini, birkaç film dosyasını, bir iki oyunu, bir sunum dosyasını ve diÄŸer uygulamaları kaydetmede yetersiz kalabiliyor. Mobil veri depolamada daha yüksek kapasitelere olan gereksinim açık. SanDisk 16GB telefon hafıza kartları kullanıcıların tüm dijital içerik dosyalarını yanlarında beraberlerinde taşımalarına ve buna raÄŸmen hâlâ cep telefonlarında diÄŸer iÅŸlemler için yer kalmasına olanak tanıyor.”

SanDisk’in 16GB microSDHC hafıza kartı 99.99 dolar ve SanDisk 16GB M2 hafıza kartı da 129.99 dolar tavsiye edilen satış fiyat etiketi ile piyasalara sunulacaklar. Yeni SanDisk 16GB flaÅŸ bellek kartları ekim ayından itibaren Best Buy Mobile maÄŸazalarda ve kasım ayından itibaren de Verizon Wireless maÄŸazalarında raflardaki yerlerini alacaklar.

İlgililer: , , , , , ,



1 Yorum to “SanDisk cep telefonu hafıza kartı”

  1. isimsiz | Ekim 21st, 2008 at 08:14

    fiyat istiyoruz bi zahmet :’/

Yorumlamazmısınız ?